Minunata lume a wrestlingului

BLOGUL FORUMULUI ESTE: www.wrestling619.forumotion.com
 
AcasaAcasa  GalerieGalerie  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  

Distribuiți | 
 

 Viata si Cariera!

In jos 
AutorMesaj
Admin
Administrator
Administrator
avatar

Numarul mesajelor : 180
Data de inscriere : 28/01/2008

MesajSubiect: Viata si Cariera!   Lun Ian 28, 2008 11:13 pm

Mark William Calaway (n. 24 martie 1965[1] [2] în Houston,Texas) este un wrestler american cunoscut sub numele de The Undertaker (termen care tradus în limba română înseamnă "Groparul"). În prezent evoluează în divizia de wrestling SmackDown! din cadrul World Wrestling Entertainment (WWE). Undertaker deține un record unic în istoria wrestlingului, fiind neînvins în meciurile disputate la Wrestlemania. A deținut titlul de campion mondial de cinci ori (din care 4 titlul mondiale WWF/E și un titlul mondial la categoria grea).

Calaway s-a alăturat WWE în 1990, fiind unul din cei mai longevivi wrestleri care activează în această federație.

Debutul
Înainte de a deveni wrestler, Calaway a încercat să urmeze o carieră de baschetbalist. Încercările sale nu au fost încununate de succes, astfel încât tânărul Mark debutează în lumea wrestlingului în anul 1984. S-a antrenat și a luptat la Dallas Sportatorium (Dallas), lucrând pentru World Class Championship Wrestling (WCCW) patronat de Fritz Von Erich. A lucrat succesiv pentru United States Wrestling Association (unde a câștigat titlul la categoria heavyweight) și pentru NWA Texas Heavyweight Championship. În această perioadă Calaway a adoptat diferite identități: The Commando, The Punisher, Texas Red sau The Master of Pain.

În 1989 semnează cu World Championship Wrestling (WCW) și apar primele succese notabile. În ring adoptă numele de "Mean" Mark Callous și formează pentru o perioadă alături de "Dangerous" Dan Spivey echipa de tag Skyscrapers. Cel mai important meci al său l-a disputat în 1990 în compania lui Lex Luger la evenimentul anual The Great American Bash. Meciul conta pentru centura Statelor Unite (NWA United States Championship) și l-a pierdut prin pinfall. La sfârșitul anului 1990, WCW a refuzat să-i mai prelungească contractul și astfel în luna octombrie a aceluiași an a ajuns să semneze cu World Wrestling Federation (WWF).


World Wrestling Federation/Entertainment

Perioada 1990-1994

Undertaker alături de managerul Brother Love, la debutul în WWECalaway a debutat în World Wrestling Federation pe data de 22 noiembrie 1990 în cadrul evenimentului pay-per-view Survivor Series fiind partenerul misterios anunțat de Million Dollar Man Ted DiBiase pentru echipa sa. [4] Gimmick-ul "The Undertaker" sub care a apărut Mark Calaway a fost modelat după cel al unui gropar din filmele western vechi. Personajul se presupunea că este imun la durere și că posedă puteri supranaturale cum ar fi teleportarea, controlul flăcărilor și al fulgerelor. Inițial a fost numit și Kane the Undertaker, dar până la urmă "Kane" a fost înlăturat din denumire și a devenit peste câțiva ani numele presupusului său frate vitreg. Tot acum, locul vechiului manager Brother Love este luat de Paul Bearer.

În 1991 popularitatea lui Undertaker a crescut rapid. Și-a făcut debutul la WrestleMania (VII), învingându-l pe legendarul "Superfly" Jimmy Snuka. După un an în care nu a pierdut nici un meci și feude importante cu Ultimate Warrior și Hulk Hogan, îl învinge pe Hogan la Survivor Series 1991 și câștigă primul său titlu de Campion WWF. Datorită intervenției în meci a lui Ric Flair, președintele WWF Jack Tunney a decis redisputarea luptei. A pierdut titlul în fața lui Hogan șase zile mai târziu în cadrul evenimentului Tuesday in Texas.


Undertaker cu prima sa centură de Campion WWF. Alături de el, Paul Bearer.În perioada decembrie 1991 - septembrie 1993, Undertaker nu a pierdut nici un meci.

La începutul anului 1992 a avut un feud cu aliatul său de până atunci Jake Roberts. După ce Roberts a pierdut un meci în fața lui Randy Savage, a plănuit să-l atace pe Savage și pe soția-manager a acestuia Miss Elizabeth cu un scaun. Undertaker a intervenit și l-a oprit pe Roberts, devenind cu această ocazie face. L-a învins pe Roberts la WrestleMania VIII. În perioada 1992-1993 a avut numeroase feude cu wrestleri impresariați de Harvey Whippleman, cele mai importante fiind cele cu Kamala și Giant Gonzales, pe care l-a învins prin descalificare la WrestleMania IX și prin pinfall la SummerSlam 1993. În ianuarie 1994 l-a provocat pe campionul WWF Yokozuna și a disputat în compania acestuia două dintre cele mai celebre Casket Matches din istoria WWF la Royal Rumble 1994 și Survivor Series 1994. La Royal Rumble, Yokozuna a reușit să-l închidă pe Undertaker în sicriu iar "spiritul" acestuia a apărut pe ecranul sălii de spectacole, avertizând că se va întoarce, momentul marcând prima pauză competițională a lui Undertaker. În realitate, întreruperea a fost datorată unei probleme de sănătate, wrestlerul având probleme cu spatele care necesitau tratament. O "clonă" a lui Undertaker a apărut după WrestleMania X, clonă interpretată de Brian Lee și condusă de Ted DiBiase. Apariția dublurii a determinat "învierea" adevăratului Undertaker și înfrângerea clonei într-o luptă epică desfășurată la SummerSlam 1994.


Perioada 1995-1996
În cea mai mare parte a anului 1995, Undertaker a avut feude cu membrii alianței lui Ted DiBiase numită Million Dollar Corporation, printre care se numărau IRS și King Kong Bundy. La WrestleMania XI, în timp ce Undertaker se confrunta cu Bundy, Kama Mustafa a furat "sursa" puterii lui Undertaker - urna purtată de Paul Bearer - și a profanat-o transformând-o într-un lanț de aur. Cei doi s-au înfruntat într-un casket match incredibil la SummerSlam, "mortul viu" ieșind câștigător. Peste câteva săptămâni, Undertaker a fost atacat de Yokozuna și King Mabel și s-a accidentat la ochi, fiind necesară o intervenție chirurgicală. După perioada de absență, Calaway s-a întors purtând o mască gri și și-a învins toți competitorii.


Undertaker și masca purtată după perioada de absență din 1995La Royal Rumble 1996, Undertaker a renunțat la mască într-un meci pentru centura de campion WWF împotriva lui Bret Hart, meci pierdut din cauza intervenției lui Diesel. O lună mai târziu, într-un steel cage match dintre Diesel și Bret Hart, Undertaker a apărut pe neașteptate și l-a tras pe Diesel sub ring, permițându-i astfel lui Hart să câștige meciul. Evenimentele au condus la un meci între cei doi giganți ai ringului la WrestleMania XII, Diesel fiind înfrânt.

Un alt feud notabil în care a fost implicat Undertaker a început chiar în seara următoare, când Mankind și-a făcut debutul, intervenind în meciul cu Justin Hawk Bradshaw. În următoarele luni, Mankind l-a vânat constant pe Undertaker, intervenind permanent în meciurile acestuia. Cei doi s-au înfruntat pentru prima dată la King of the Ring 1996, și mai apoi la SummerSlam 1996, în primul meci de tipul Boiler Room Brawl din istoria WWF. Undertaker a pierdut meciul fiind trădat de managerul său Paul Bearer.

Disputa s-a încheiat cu confruntările de la pay-per-view-ul WWF In Your House: Buried Alive (unde cei doi au disputat primul meci de tipul Buried Alive din istorie) și In Your House: It's Time, ambele meciuri fiind câștigate de Undertaker.


Perioada 1997-1999
În 1997, Undertaker a câștigat cel de-al doilea titlu de campion mondial din carieră, învingându-l pe Sycho Sid la WrestleMania 13. Cu o noapte înainte, wrestlerul a câștigat trei premii la Slammy Awards pentru cel mai bun tatuaj, cea mai bună melodie de intrare și cel mai mare impact asupra publicului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://wrestling619.forumz.ro
Admin
Administrator
Administrator
avatar

Numarul mesajelor : 180
Data de inscriere : 28/01/2008

MesajSubiect: Re: Viata si Cariera!   Lun Ian 28, 2008 11:14 pm

Kane, fratele vitreg dornic de răzbunareDupă WrestleMania 13, Paul Bearer a dezvăluit că Undertaker a dat foc casei părintești, toți membrii familiei fiind morți cu excepția fratelui său vitreg, care acum, după ani de așteptare caută să se răzbune. Undertaker a răspuns acuzațiilor spunând că fratele său Kane este cel care a incendiat casa, că acesta este un piroman și că nu ar fi avut cum să supraviețuiască tragediei.

În acest timp wrestleri ca Vader, Faarooq sau Stone Cold Steve Austin au urmărit titlul de campion WWF. La SummerSlam 1997 Shawn Michaels a fost ales ca arbitru special în meciul în care Bret Hart încerca să cucerească titlul mondial. Michaels a încercat să-l lovească cu un scaun pe Hart dar l-a nimerit pe Undertaker, care a ajuns să piardă centura. Incidentul a dus la două confruntări Michaels - Undertaker, la In Your House: Ground Zero și In Your House: Badd Blood, în primul meci de tipul Hell in a Cell din istorie. Meciul a fost câștigat de HBK Shawn Michaels cu ajutorul lui Kane, care a intervenit și i-a aplicat fratelui său un Tombstone Piledriver. În săptămânile următoare, "mortul viu" a fost provocat permanent de către Paul Bearer și Kane. Întâlnirea finală dintre Michaels și Undertaker a avut loc la Royal Rumble 1998 într-un Casket Match. Și de această dată Kane și-a făcut apariția, și-a închis în sicriu fratele, după care i-a dat foc. După deschiderea coșciugului toată audiența a constatat stupefiată că sicriu este gol.

După o pauză de două luni, Undertaker s-a întors și l-a înfruntat pe Kane într-un meci la Wrestlemania XIV, învingându-l prin trei manevre Tombstone Piledriver. Revanșa a avut loc o lună mai târziu în cadrul galei In Your House: Unforgiven, unde cei doi au disputat primul Inferno Match din istorie. Într-un ring înconjurat de flăcări, Undertaker a câștigat întâlnirea reușind să dea foc brațului lui Kane. Mankind, vechiul rival, și-a făcut simțită prezența din nou într-un meci disputat între cei doi frați în RAW, ajutându-l pe Kane.


Mankind, aruncat de la înălțimea de 5 metrii pe masa comentatorilor spanioliÎntr-unul din cele mai memorabile meciuri din istoria wrestlingului, Undertaker l-a întâlnit pe Mankind într-un meci de tipul Hell in a Cell la King of the Ring 1998. Undertaker l-a aruncat pe Mankind de pe cușca de metal ce înconjura ringul de la o înălțime de aproximativ 5 metrii direct pe masa comentatorilor spanioli. Deși avea umărul dislocat în urma primei căzături, Mankind a fost supus unui chokeslam și aruncat în ring, unde avea să piardă meciul. Undertaker a reușit să ducă la bun sfărșit lupta, deși și-a rupt piciorul chiar înaintea meciului.

În iulie 1998, 'Taker și Stone Cold Steve Austin i-au învins pe Kane și Mankind și au câștigat titlul pe echipe WWF Tag Team Championship. Cei doi nu au reușit să formeze o echipă foarte reușită și și-au pierdut titlul după doar două săptămâni de la câștigarea acestuia, tot în fața lui Mankind și Kane. În vara lui 1998, Undertaker câștigă șansa de a se lupta pentru centura mondială deținută de Steve Austin. Înfruntarea de la SummerSlam este una antologică și se sfârșește cu înfrângerea lui Calaway.


Undertaker aplicând chockeslam-ul de pe cușca metalicăLa In Your House: Breakdown, Undertaker dispută un Triple Treath Match pentru titlul WWF alături de Kane și Austin. Cei doi frați îl înving pe Austin printr-un pinfall simultan așa încât titlul devine vacant. Centura de campion este pusă din nou în joc la In Your House: Judgement Day, cu un meci între Undertaker și Kane cu Steve Austin arbitru special. În finalul meciului Austin refuză să numere pinfall-ul lui Undertaker și îi atacă pe ambii frați.

După mai bine de șase ani, Undertaker devine heel și se împacă cu Paul Bearer, recunoscând că el a fost cel care a dat foc casei părintești. Participă la Survivor Series 1998 în evenimentul "The Deadly Games" unde îl învinge din nou pe Kane, dar pierde în fața lui The Rock prin descalificare, datorită intervenției fratelui vitreg.

După Survivor Series, Undertaker și-a întors atenția spre Austin, care prin ceea ce a făcut la Judgement Day l-a costat titlul mondial. Vince McMahon programează disputarea unui Buried Alive Match între cei doi la In Your House: Rock Bottom. În săptămânile dinaintea confruntării, Undertaker manifestă trăsături sadice și demonice, încercând chiar să-l îmbălsămeze de viu pe Austin. Meciul de la Rock Bottom a fost câștigat de Stone Cold prin intervenția lui Kane. Pe 6 decembrie 1998 Undertaker este implicat la Londra într-un meci de patru persoane, împreună cu Stone Cold Steve Austin, Kane și Mankind.

În ianuarie 1999 Undertaker, acum un Monster Heel, fondează un stable de heels numit Ministry of Darkness, susținând că primește ordine de la o "putere superioară". Alianța din care mai făceau parte Viscera, Paul Bearer, Dennis Knight, Faarooq, Bradshaw, Gangrel, Edge și Christian, fuzionează cu stable-ul de heels al lui Shane McMahon și formează gruparea Corporate Ministry. În această perioadă Undertaker cucerește al treilea titlu de campion WWF, învingându-l pe Austin la Over the Edge 1999, cu ajutorul arbitrului special al meciului Shane McMahon. Două săptămâni mai târziu se află că Vince McMahon era "puterea superioară" de la care veneau ordinele . După ce Undertaker a pierdut titlul mondial în favoarea lui Austin și după un First Blood Match disputat la Fully Loaded 1999, relația "mortului viu" cu familia McMahon se sfârșește, iar Corporate Ministry se destramă.

Noul aliat al lui Undertaker a fost Big Show, împreună cu care a început un feud împotriva lui Kane și X-Pac. La SummerSlam 1999 cei doi câștigă titlul de campioni pe echipe și deși trebuia să participe la Unforgiven 1999, Mark suferă un accident care-l împiedică să mai evolueze în acel an, pauza competițională extinzându-se și la începutul anului 2000.


Perioada 2000-2001

Noua identitate a lui Undertaker - "American Bad Ass" - s-a bucurat de succes în rândul publiculuiGimmick-ul lui Mark Calaway este dramatic modificat la întoarcerea în ring ce are loc la Judgement Day 2000. În conformitate cu abordarea mai realistă, noua identitate a lui Calaway a devenit cea a unui biker intimidant. Odată cu schimbarea gimmick-ului a venit și schimbarea manevrei de final, Tombstone Piledriver-ul care a devenit de-a lungul anilor sinonim cu personalitatea lui Undertaker fiind înlocuit cu un Elevated Powerbomb, manevră redenumită Last Ride. Schimbarea de imagine a fost însoțită și de apelativul "American Bad Ass". Spre deosebire de alte schimbări de gimmick-uri care nu au o explicație solidă, publicul a primit foarte bine schimbarea de imagine, cu atât mai mult cu cât aceasta reflecta personalitatea reală a lui Mark Calaway.

La Judgement Day 2000, Undertaker i-a învins pe toți membrii facțiunii McMahon-Helmsley, devenind face și a continuat să-l urmărească pe liderului grupării, campionul WWF Triple H. La King of the Ring 2000, Undertaker a făcut echipă cu The Rock și Kane, învingând echipa formată din Triple H, Shane McMahon și Mr. McMahon. Mai apoi a făcut echipă cu Kane și a câștigat titlul pe echipe , învingându-i pe Edge și Christian. Centurile au fost pierdute o săptămână mai târziu în fața acelorași adversari. În ediția din 14 august a Monday Night RAW Kane îl atacă din nou pe Undertaker, fapt ce duce la o nouă confruntare între cei doi la SummerSlam 2000, înfruntare câștigată prin no-contest de către Undertaker, care a reușit să-i scoată masca lui Kane.

"Fenomenul" îl provoacă pe campionul WWF Kurt Angle într-un meci disputat la Survivor Series 2000, dar Angle câștigă întâlnirea cu ajutorul intervenției fratelui său, Eric Angle. Mai apoi a cerut să-i fie acordat un loc în meciul Hell in a Cell pentru centura de campion WWF la Armageddon 2000. Deși nu a ieșit victorios, Calaway a fost protagonistul unuia dintre cele mai spectaculoase momente ale meciului, aruncându-l de pe acoperișul cuștii metalice pe Rikishi.

În 2001, Undertaker și Kane s-au reunit și au format echipa intitulată Brothers of Destruction (Frații Distrugerii). Au primit o șansă la titlul mondial pe echipe la No Way Out 2001, împotriva lui Edge și Christian și a echipei campioane Dudley Boys într-un Tables Match. Deși cei doi au dominat aproape întreg meciul, nu au reușit să câștige titlul mondial.

După ce Undertaker l-a învins pe Triple H la WrestleMania X-Seven, Frații Distrugerii și-au îndreptat atenția spre Triple H și campionul WWF Steve Austin care formaseră o alianță neașteptată. Cei doi frați au reușit să-și adjudece titlul WWF pe echipe, învingându-i pe Edge și Christian și au câștigat dreptul de a-i înfrunta pe Triple H și Austin. La Backlash 2001, Triple H a reușit să-l învingă prin pinfall pe Kane, după ce l-a lovit cu un baros, iar Frații Distrugerii și-au pierdut titlurile pe echipe. Cu Kane rănit, Undertaker s-a concentrat asupra campionului Steve Austin, dar urma să sufere o nouă înfrângere la Judgement Day 2001.


Brothers of Destruction, prima echipă ce a deținut simultan atât titlul WCW cât și titlul WWF Tag TeamOdată cu storyline-ul Invasion, Undertaker a făcut echipă cu Austin, Angle, Chris Jericho și Kane împotriva "invadatorilor" din ECW și WCW DDP, Booker T, The Dudleys și Rhyno dar echipa WWF a pierdut datorită trădării lui Steve Austin. Alături de soția Sara și împreună cu Kane, Undertaker a câștigat titlul WCW la echipe, învingându-i pe Sean O'Haire și Chuck Palumbo iar la SummerSlam 2001 în cadrul unui Steel Cage Match au câștigat și titlul WWF pe echipe, împotriva lui Diamond Dallas Page și Chris Kanyon. Brothers of Distruction a fost prima echipă care a deținut atât titlul WCW cât și titlul WWF Tag Team.

La Survivor Series 2001, Undertaker a luptat alături de Kane, The Rock, Chris Jericho și Big Show împotriva membrilor Alianței - Steve Austin, Booker T, Rob Van Dam, Shane McMahon și Kurt Angle. Angle a reușit să-l învingă prin pinfall pe Undertaker datorită intervenției lui Stone Cold, iar după ce Alianța a fost înfrântă, personajul lui Calaway a devenit din nou heel, forțându-l pe comentatorul Jim Ross să-i pupe fundul lui Vince McMahon. A fost începutul unei noi etape a evoluției lui Undertaker. A renunțat la faimosul păr lung și s-a autointitulat Big Evil. În cadrul Vengeance 2001, Undertaker a câștigat centura WWF Hardcore Championship, învingându-l pe Rob Van Dam.


Perioada 2002-2003
La ediția din 2002 a Royal Rumble, Maven l-a eliminat pe Undertaker, ceea ce a condus la o altercație violentă între cei doi continuată în culise. The Rock a menționat întâmplarea într-unul din celebrele sale discursuri, fapt ce l-a înfuriat nespus de mult pe Undertaker. Acesta a fost punctul de plecare al feudei dintre cei doi wrestleri, conflict care a culminat cu întâlnirea de la No Way Out 2002. Undertaker a pierdut meciul datorită intervenției lui Ric Flair, care a refuzat un meci direct, dar "Fenomenul" l-a atacat în câteva ocazii pe fiul acestuia, David Flair, astfel încât Flair a acceptat până la urmă provocarea, într-un meci fără descalificări disputat în cadrul WrestleMania X8. Undertaker a câștigat meciul, stabilind un record la WrestleMania de 10 victorii din 10 meciuri disputate.

La Backlash 2002 a avut loc o nouă întâlnire dintre Stone Cold Steve Austin și Undertaker pentru o șansă la WWF Undisputed Championship. După victorie, Undertaker l-a ajutat pe Hulk Hogan să câștige meciul împotriva campionului Undisputed Triple H, ca mai apoi să-l înfrângă pe veteran și să obțină al patrulea titlu de campion mondial din carieră.

Undertaker devine face odată cu Ladder Match-ul avut în compania lui Jeff Hardy și-și pierde titlul la Vengeance 2002 într-un Triple Threat Match câștigat de The Rock la care a mai participat și Kurt Angle. Alături de alți wrestleri ca Brock Lesnar, Chris Benoit sau Eddie Guerrero, Undertaker schimbă în 2002 divizia în care evoluează, mutându-se din RAW în SmackDown!. După înfrângerea lui Test de la SummerSlam 2002, "mortul viu" este implicat într-un feud cu Brock Lesnar, cu meciuri disputate la Unforgiven 2002, terminat cu o dublă descalificare și la No Mercy 2002, într-un meci Hell in a Cell în care Undertaker a luptat cu o mână ruptă și în cele din urmă a pierdut. În kayfabe, accidentarea lui Undertaker era explicată prin intervenția lui Big Show din timpul meciului, acesta fiind startul unui feud între cei doi.

La Royal Rumble 2003, Undertaker a fost cea de-a 30-a persoană intrată în ring și a fost eliminat ultimul de către Brock Lesnar. După ce Nathan Jones l-a ajutat la No Way Out 2003, Undertaker a decis să se ocupe de antrenamentul tânărului wrestler, cei doi având programat un meci de tag team împotriva lui Big Show și A-Train la WrestleMania XIX. Jones a fost înlăturat înainte de eveniment astfel încât meciul a devenit unul de tip Handicap în care Undertaker și-a dus recordul de victorii de la WrestleMania la 11-0. Feudul a continuat, fiind vizat întregul stable Full Blooded Italians (John Cena, A-Train, Brock Lesnar, Big Show). Pe parcursul anului a avut două șanse la titlul de Campion WWF: prima pe 4 septembrie 2003 în ediția săptămânală SmackDown! împotriva lui Kurt Angle, terminată cu no contest, și a doua la No Mercy 2003 într-un match de tip Biker Chain Match împotriva lui Lesnar, meci pierdut datorită intervenției lui Vince McMahon.Și meciul Buried Alive de la Survivor Series 2003 împotriva lui McMahon avea să fie pierdut datorită intervenției lui Kane, care după meci a susținut că fratele său a fost îngropat pentru totdeauna.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://wrestling619.forumz.ro
 
Viata si Cariera!
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Minunata lume a wrestlingului :: .::Undertaker::.-
Mergi direct la: